Lugn och ro på din funktionsarbetsplats

Simply Noise erbjuder just precis det: brus - vilket inte är så tokigt!
Simply Noise erbjuder just precis det: brus – vilket inte är så tokigt!

I våras ledde planerna på mindre och opersonliga skrivbord till uppror och protestlistor på riksnyheterna i Stockholm. Journalisten har skrivit om ämnet.

Och det är klart att ett kontorslandskap redan från början inte är en optimal miljö då man behöver koncentrera sig eller föra samtal i förtroende med kolleger eller källor på telefon.

Men just då det gäller biten med att koncentrera sig finns förstås den klassiska lösningen: att dra på sig ett par rejäla hörlurar och lyssna på musik.

Eller – för att inte distraheras av musiken – lyssna på brus. Webbplatsen Simply Noise erbjuder precis just det. (Där framgår också att programmet också finns som app – tack till @Drevf för påpekandet!)

Jag har testat några gånger och det fungerar utmärkt. Man får bara se till att göra inställningar som man trivs med. Det vita bruset påminner – förstås – lite för mycket om soundtracket till myrornas krig på tv:n förr i tiden.

Men de två andra alternativen tillsammans med lite oscillation och lagom ljudstyrka påminner om havet.

Sedan är det bara att luta sig tillbaka och formulera ditt livs speakertext!

9 reaktioner till “Lugn och ro på din funktionsarbetsplats”

 1. Hejsan på er nördar!
  Så himla bra blogg, tackar för bra tips! Inte minst brus-grejen, så himla kul grej!
  Keep it up!

 2. Måste jag testa. Men känner du inte att du blir knäpp av att lyssna på brus så länge?

 3. Själv tänkte jag tipsa om det motsatta: Hörlurar med inbyggd brusreducering. Perfekt när man reser förstås, men också bra när man vill slippa irriterande bakgrundsbrus (tex fläktljud). Brusreduceringen fungerar både när man spelar musik samtidigt och utan. Ibland drar jag på mig mina bara för att lyssna på tystnad (nåja, relativ tystnad iaf).

  Hörlurar med brusreducering är förstås dyrare än att dra på sig ett par slutna lurar (som ju automatiskt dämpar ljudet utifrån), men är det bara brus och sus man vill slippa så är de värda pengarna.

 4. Jag tror inte jag blivit så farligt knäpp än så länge, men det är å andra sidan inte så många gånger jag har tyckt att jag behövt använda tjänsten. Men de gånger jag gjort det tycker jag att det fungerat bra.

  Vi slängde ut frågan på Twitter om hur bra det är, men jag tror inte någon hört av sig med någon sanning ännu.

  Tack för tipset om brusreducering! 🙂

 5. Vitt brus är bra för öronen. Jag ordinerades det av audiologen när jag fick tinitus och var ljudöverkänslig. Bruset både maskerade tinitusen och tränade upp örat så att jag blev mindre känslig för ljud.

  Utmärkt initiativ med bloggen förresten!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *