Det gamla sättet håller än

Det låter förmodligen mossigt med ett sms-tips, men jag kan inte låta bli. Man kan sätta sig på höga hästar och hävda att det är en hopplöst omodern teknik och att ”alla” ändå finns på Twitter. Men faktum är att till och med sociala medier-gurun Mikael Pettersson tar upp ämnet under punkten ”4) Har du skickat sms?” i ett mycket uppskattat blogginlägg för inte så länge sedan.

Ofta då man försöker få kontakt med människor som springer på många möten och inte kan svara, så är det sms som gäller. Och det kan vara framgångsrikt.

Med risk för att låta riktigt gammal – jag klarar inte av att messa lika snabbt som kidsen. Och det är sällan ett problem. Men de här gångerna kan det nästan bli frågan om att chatta, gärna med hälsningsfraser och kontaktuppgifter som lätt blir fel. Det är då appen AirDroid är så smidig.

Med AirDroid får du lätt kontakt med din Androidlur via det trådlösa nätverket
Med AirDroid får du lätt kontakt med din Androidlur via det trådlösa nätverket

Appen kan förstås mycket mer än att sms:a – den är över huvud taget väldigt smidig för att exempelvis föra över filer mellan lur och dator. Men man kan använda den för att skicka sms – och det betyder inte att man måste ha den inkopplad med en sladd. Om den bara finns på samma nätverk som datorn, så är allt som behövs en webbläsare.

Då man startar appen får man upp skärmen här ovanför, med en adress att skriva in i webbläsaren och en kod för att logga in på telefonen. Gör man exakt detta kommer man sedan till ett gränssnitt mot telefonen, där man bland annat kan skicka meddelanden.

I AirDroid kan man sms-chatta med vanligt tagentbord
I AirDroid kan man sms-chatta med vanligt tagentbord

Och eftersom det är trådlöst så kan man ta med sig telefonen till kaffeautomaten, men man kan också använda ett riktigt tangentbord för att kommunicera via sms då man faktiskt sitter bredvid datorn.

Det är ändå telefonen som sms:ar, det är ingen skillnad och alla meddelanden kommer upp i den som vanligt, men jag tycker det är grymt smidigt.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *