Slipp skämmas för dina usla bilder

Ambitionen att ge medarbetare enkel programvara kan lätt bakbinda dem. Det handlar förmodligen om en sammanblandning av ”lätt” och ”enkel” – man kan ju tänka sig en programvara som är lättanvänd utan att den för den sakens skull saknar viktiga funktioner.

För en tidningsreporter som plåtar själv kan det ju vara fint att ha möjligheten att till exempel dra lite i färgerna i bilderna om man från början är en skrivande journalist som någon satt en kamera i händerna på. Eller en webbreporter på en redaktion som tycker att ett ordentligt bildredigeringsprogram bara behövs på redaktörens dator.

Med hjälp av webbtjänsten Pixlr kan man göra enkel bildbehandlig för husbehov
Med hjälp av webbtjänsten Pixlr kan man göra enkel bildbehandlig för husbehov

Sådana här gånger sitter det fint med en bra webbtjänst. Då är man oberoende av IT-avdelningens nycker och har ett verktyg nära till hands då de som arbetsgivaren erbjuder inte lever upp till ens krav.

För enkel bildbehandling rekommenderar jag Pixlr. Tjänsten låter dig göra nödvändiga saker som att beskära, ändra storlek, lägga på skärpa etc – men också jobba med lager, lägga på texter, dra i färgerna och tona bilden.

Har man testat och lärt sig lite Photoshop på hemmafixarnivå hittar man allt man behöver i den här webbtjänsten. Och ofta handlar ju inte de där dagliga handgreppen på jobbet heller om mer än så (men berätta det inte för någon).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.