Gästblogg: Höj säkerheten i mobilen

I dag kan vi glädjas åt ytterligare en gästpost från Fredrik Laurin på temat smarta appar som kan hjälpa till att höja säkerheten i mobilen:

Här kommer fyra konkreta och enkla tips på hur man kan säkra sin Android.

APG och mailklienten K9
Fungerar (egen erfarenhet) mycket bra hop och ger vanlig PGP-kryptering i Androiden.
Länk här och här.

Redphone – krypterad telefon
Har bägge parter appen blir kommunikationen krypterad. Säkrare än Skype, ingen tredje part har nycklar. Open source. Gratis. Länk här.

Diskkryptering
Android 4 har det under inställningar. Förutsätter att Total Recall for S2 kan köras på Android 4. (Nån som vet hur det är med det nu? Det fungerade INTE när Android 4 kom i våras.) För Galaxy SIII finns det en fungerande Total Recall-app idag. Länk till Total Recall för S2/S3.

TextSecure
Krypterar SMS mellan användare som har appen installerad. Men, nästan lika viktigt: krypterar dessutom alla SMS som förvaras lokalt i telefonen. Ersätter den vanliga SMS appen, men fungerar likadant.
Open source. Gratis. Länk här.

 

Fredrik Laurin

3 reaktioner till “Gästblogg: Höj säkerheten i mobilen”

  1. ”Förutsätter att Total Recall for S2 kan köras på Android 4. (Nån som vet hur det är med det nu? Det fungerade INTE när Android 4 kom i våras.)”

    Enligt Killer Mobile som ligger bakom Total Recall måste S2:an rootas för att det ska fungera. Det kanske dock inte är att rekommendera ur säkerhetssynpunkt.

    För S3 fungerar Total Recall utmärkt för 4.0.x. Ett varningens finger får jag dock höja: Samsung pushar nu ut uppdateringar till 4.1.Jag själv fick den idag – och tänker INTE installera förrän Total Recall testat att appen fungerar med den nya versionen.

    /Anders

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.