Låt nätet sköta nyhetsbevakningen

Nu har du väl ändå städat och fixat klart maten? Skönt. Då väntar många sköna helgdagar framför datorn!

Du som ännu inte använder någon rss-läsare för din nyhetsbevakning: se till att ordna det nu. Sitter du vid en desk någonstans och nyhetsbevakar så behöver du inte ha alla lokaltidningar uppe och ladda om dem med jämna mellanrum. I stället följer du hela flödet på ett enda ställe.

(Och många av er tycker säkert det här är en självklarhet. Men jag vet flera som ägnar sina kvällspass åt att sitta och ladda om nyhetssajter.)

Det kan ta en stund, för du behöver surfa runt på dina favoritnyhetskällor och leta upp deras rss-flöden – men det är värt besväret.

I min första instruktionsvideo på Journalisttips visade jag just hur man gör detta med hjälp av Google Reader.

Och du som redan har själva flödena igångsatta, men drömmer om att ha en egen klient på skrivbordet – Freewaregenius tror sig ha hittat den bästa någonsin.

Det blir min julklapp till er! God Jul! 🙂

2 reaktioner till “Låt nätet sköta nyhetsbevakningen”

  1. God jul själva, Backa och Micke! Fantastiskt jobbat med bloggen, en ära att få ha varit med på ett litet hörn en gång. Sköt om er!

  2. Tack för tipset. Gav upp Reader för några år sedan när jag hade samlat på mig för många flöden, men med Readefine kanske jag ska börja om igen. Får dock inte programmet att visa hela nyhetstexter från exvis SvD, bara ingressen. Hur bär du dig åt?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.