Skapa dina egna floskler

Ibland stöter man på de där intervjupersonerna som kan prata hur länge som helst utan att egentligen säga någonting. Ofta säger de ingenting på ett slagkraftigt sätt, i saftiga munsbitar på 15-20 sekunder som passar bra att klippa ut som en synkbit i ett inslag.

Aptitligt i redigeringen – men lömskt, förstås.

Plugga på här för att genomskåda mumbo-jumbot i ekonomijobben
Plugga på här för att genomskåda mumbo-jumbot i ekonomijobben

För att lära sig genomskåda corporate bullshit – eller åtminstone för att få sig ett gott skratt – rekommenderar jag Avigsidans Floskelgenerator. Man kan ändra de tre delarna av floskeln individuellt, för att kunna skapa en enorm mängd företagsfloskler. Det går också att ändra alla slumpmässigt, översätta mellan svenska och engelska – och framförallt göra en snabb Powerpoint av sitt mästerverk.

Vi har en stabil grundplattform för flexibla lösningar och prioriterar engagemang och kompetens för att optimera resursanvändningen och effektiviteten.

Visst är det vackert? Det kan väl vara något att ha med sig nästa gång man gör en delårsrapport?

En kommentar till “Skapa dina egna floskler”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *