Dom startar en blogg…You Won’t Believe What Happens Next!!!

Fina utsikter.
Fina utsikter.

I dag fyller vi två år.

Av en händelse befann jag mig när dygnet började på Ekots vikariefest mellan radio- och tv-huset i Stockholm.

En mycket trevlig fest där jag mer än en gång mötte folk som visade sig ha läst bloggen. Det var både roligt och mycket smickrande.

Insikten att det bakom varje siffra i Google Analytics (verktyget jag använder för att hålla koll på läsningen) finns en nyfiken kollega som vill ta del av våra erfarenheter och tankar, är häftig.

Visst, på jobbet producerar vi tv-inslag som kan ses av långt många fler ögonpar – men bloggen ligger nog närmare hjärtat, och det känns tveklöst som att relationen är starkare med tusen bloggläsare än med en miljon tittare på ett nyhetsprogram.

Vad händer nu då? undrar ni. Hur går ni vidare?

Svaret är väldigt enkelt: Business as usual, som arbetsförmedlingens generaldirektör sa.

Och eftersom vi till skillnad från hon inte har någon styrelse som kräver vår avgång så kan ni nog lita på att vi håller igång ett tag till.

Hör gärna av er med tankar om vad vi borde skriva om! Jag vet att vi lätt grottar ned oss väldigt mycket i en handfull specialämnen, men vi kan också kasta oss över helt nya marker. Alternativt försöka hitta en lämplig person som kan tänka sig att gästblogga.

Mer än en gång har jag fått påpekanden om att bloggen är svåröverskådlig. Det stora antalet poster (första halvåret skrev vi ju en om dagen) i kombination med bitvis väldigt breda kategorier (hej tips, nyhetsjakten och granskningen) kan göra det svårt att hitta guldkornen.

Vi funderar på hur man skulle kunna lotsa bättre. Under varje bloggpost finns ju en handfull automatiserade länkar, och med jämna mellanrum lägger vi in särdeles lämpliga tillbakatips i själva posterna (här sammanfattade vi till exempel 2013). Därutöver finns listor i högerspalten (om man läser på dator) över våra favoritposter (urvalet är lite gammalt men det behöver ju inte vara en nackdel) och de mest lästa posterna.

(Det är förresten fascinerande att se hur succéposten om hur man spelar in telefonsamtal fortfarande hittar nya läsare. Nästan dagligen har någon hittat dit – gissningsvis eftersom den kommer högt bland träffarna när man googlar.)

Vi tackar härmed för två fantastiskt roliga år och ser fram emot en minst lika rolig fortsättning!

(Och om du vill vara säker på att inte missa våra uppdateringar så ska våra prenumerationsmöjligheter fortfarande fungera, se knapparna för RSS och mejl – uppe till höger om du sitter vid dator.)

(Och nej det blev inget direkt tips den här gången. Men läs gärna Marilén Karlssons färska bloggpost om hur man kan hantera sekretessen inom vården. Och så har Nick Näslund skrivit bra om hur man håller sommartorkan på avstånd!)

2 reaktioner till “Dom startar en blogg…You Won’t Believe What Happens Next!!!”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *