Grattis äppelfans – nu kan ni också byta bord!

Vi har tidigare skrivit om värdet av att byta ut sitt tangentbord på mobilen, exempelvis mot utmärkta Swiftkey som kombinerar en god förmåga att förutsäga nästa ord med en häftig ”svep”-funktion med vilken man kan skriva ord eller hela meningar utan att behöva lyfta fingret från skärmen.

(Om man vill kan man ”lära” appen sitt ordförråd genom att ge den tillgång till mejl, sms eller uppdateringar i sociala medier, och ordlistorna kan sedan synkroniseras mellan olika enheter.)

Dock har vi varit sorgligt medvetna om att dessa tips inte riktat sig till alla våra läsare – eftersom de förutsatt en mobil med operativsystemet Android.

Därför känns det så mycket roligare att nu ta del av de glada nyheterna från iOS-världen: att de äppelsmyckade enheternas operativsystem från och med den nya, åttonde upplagan möjliggör utbyte av inbyggt tangentbord.

Jo, det har gått att byta tidigare också, men bara inom vissa enskilda appar. Men nu kan själva systemtangentbordet bytas ut, mot till exempel just Swiftkey.

Men det finns också flera andra intressanta alternativ, kolla in den här sammanställningen hos Cnet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *