Fortsätt läsa i mobilen utan krångel

Klicka på Chrome to Phones ikon - och strax får du besked om att länken är skickad till telefonen.
Klicka på Chrome to Phones ikon – och strax får du besked om att länken är skickad till telefonen.

Du sitter vid datorn och läser en lång intressant text men måste ge dig iväg. Måste du nu komma ihåg vad du googlade på för att kunna fortsätta i mobilen på bussen? Eller minnas en lång, krånglig webbadress?

Nej. Lösningen jag använder är superenkel och består i vanlig ordning av ett Chrometillägg: Chrome to Phone. Du installerar tillägget i din webbläsare och appen (sök i din appbutik!) i din telefon och ser till att de pratar med varandra (läs en längre instruktion hos Make Use Of, om du behöver).

När du sedan upptäckt den där texten på Journalisttips.se du inte har tid att läsa just nu – men som skulle vara sådan perfekt lektyr på vägen till jobbet, så klickar du bara på den där ikonen du fått i ditt verktygsfält då du installerat.

På mobilen (eller surfplattan – eller båda!) dyker det strax upp en liten notifikation – och det är bara att fortsätta nöjesläsningen (researchen, menar jag) vid ett annat tillfälle.

Vill du hellre dela dina bokmärken mellan alla dina webbläsare så gör du som jag beskrev i ett annat inlägg.

3 reaktioner till “Fortsätt läsa i mobilen utan krångel”

  1. Tilläggas kan också att Chrome to Phone inte bara funkar för texter. Om du t ex kollat in en karta i Google Maps i webbläsaren, och trycker på Chrome to Phone-knappen, så öppnas kartan i Maps-appen i telefonen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.