Klipp gratis även om Audacity inte duger

I bloggposten Klipp dina ljudfiler gratis tipsade jag om ljudredigeringsprogrammet Audacity som är såväl gratis som mycket populärt. Det är det som alltid kommer på tal då någon vill slippa betala, men ändå vill klippa ljudfiler som inspelade telefonsamtal eller till och med radioreportage.

Den gången dök det samtidigt upp en omröstning på Lifehacker om vilket ljudredigeringsprogram som var bäst – och den vanns till slut av Audacity.

Men programmet passar inte alla. Det kan mycket väl vara så att Audacity sett till funktionaliteten slår sina gratiskonkurenter på fingrarna – men att gränssnittet av någon anledning kan uppfattas som ointuitivt, eller bara fult.

Glädjande nog presenterade nyligen sajten Make Use Of 6 Awesome Alternatives To Audacity For Recording & Editing Audio. Jag har inte tagit mig tid att testa programmen, men om man tittar på bilderna tycker jag flera av dem åtminstone är snyggare än Audacity.

Och till dig som har en Mac: Ge inte upp bara för att de första programmen är för Windows – Mac-varianterna kommer längre ner. Flera av dem fungerar också med Linux.

2 reaktioner till “Klipp gratis även om Audacity inte duger”

  1. Finns ett danskt program som heter Hindenburg som vi använde när jag pluggade i Århus, tror de har en gratisversion och minns att det var både enkelt och snyggt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.